Ефективна реклама за хотелиери в най-голямата мрежа от туристически портали в България. ДРС ТРАВЕЛ

Рекламирай хотел с промоция

Информация за Сапарева баня

Сапарева баня е китно градче, което се намира в Югозападна България. Сгушена под билото на Рила планина. Сапарева Баня събира в себе си всички красоти на България. Посещавайки града, може да се насладите на уникална и красива девствена природа, огромен брой минерални извори както и неверятния гейзер, който е разположен в самия център. Съвсем наблизо са и световноизвестните седем рилски езера. На разположение на туристите, които избират това китно градче, са и много пешеходни маршрути, много малки вили и хижи, както и модерни хотели. Изключителни привлекателно е и курортното местенце Паничище. От Сапарева баня на разположение на турситите са и едни от най-известните маршрути към Рилския манастир, Седемте Рилски езера и Мальовица.
Всеки турист може да избира от неверотния избор на страхотни семейни вили в Сапарева баня, които ще спомогнат за невероятното усещане и почивка, които ще съхрани за дълго след като си тръгне.
На разположение на посетителите са голямо количество естествени природни извори с гореща минерална вода. Водата в Сапарева баня притежава уникални лечебни свойства, затова и там отиват хора, който имат проблеми с артрити, с дихателните пътища и поражения на нервната система. За неверойтните свойства на тази минерална вода се знае още от времето на траки и римляни, затова и до днес големият брой вили в Сапарева баня са посещавани и от много чуждестранни туристи. На територята на града и то в самия център се намира и единственият гейзер на територията на континентална Европа. За съжаление след ремонт това природно богатство е превърнато във фонтан, който се поддържа от помпен агрегат.
Освен лечебните свойства на водата, в Сапарева баня има и изключително разнообразие на археологически находки. В така наречената местност Кременик има откритпо селище, което доказва, че на това място е имало живот още през неолита. Първите обитатели на това невероятно място са били представители на най-древните цивилизации на територипта на България, а и Европа. На територия на днешния гр. Сапарева баня се е намирало древно селище и първото му известно име на историците е било Германия, което на езика на траките е свързано с термалните извори. И до днес на това място за запазени огромен брой предмети и паметници още от времето на траките, което доказва, че те са познавали още тогава невероятните лечебни свойства на минералната водата. Древното име на града днес е запазено в името на реката Джерман. 

Хотели в Сапарева баня

Вилен комплекс Дарибел

Цени

Виж в профила

На километър от врелия минерален извор в курорта Сапарева баня се намира комплекс Дарибел. Той се състои от четири вили, като всяка от тях е за 12 човека. Гостите могат да използват залата за храна, барбекю, верандите, парко местата в къщата, открит басейн, интернет връзка, фитнес и сауна.

Къмпинг Верила - Сапарева Баня

Цени

Виж в профила

Къмпинг Вевила се намира в град Сапарева баня, на спокойно местенце с много цветя и зеленина. Типовете бунгала са стадартен с две спални и санитарен възел, фамилен с хол, кухненски бокс и спалня, самостоятелни стаи с две и три легла. Гостите могат да си закарат каравани, кемпери, палатки, като има санитарен възел, пералня и туристическа кухня.

Горещи оферти